24 Kasım 2013 Pazar

Tespitim Geldi: 10 Kasım

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Reisi Cumhuru, İstiklal harbinin Gazi unvanıyla şereflenmiş Mareşal rütbeli Başkomutanı, Osmanlı ordularının baş eğmez, aman vermez kumandanı, TBMM’sinin ilk reisi, halkımızı tebaa iken millete dönüştüren, hurafeye saplanmış ilmi, kaynağı Çin’den bile olsa gidiniz, alınız diyen medeniyetin gereklerine yeniden iade eden, dilimizi ve dinimizi çıkmaz sokaktan kurtarıp kendi öz çizgisine döndüren, kurduğu Cumhuriyeti fikri hür, irfanı hür nesillere emanet eden, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “her nefs bir gün ölümü tadacaktır” ayetinin hükmünce fani olandan baki olana intikal edişinin 75. seneyi devriyesindeyiz.
Eseri olan ve devlet-i ebed müddet Cumhuriyeti, yükseltme azim ve kararlılığını, büyük Atatürk’ten ve neslinden alıp, bu kutsal emaneti bizden sonraki nesillere aktarma azim ve kararlılığı içinde sesleniyoruz:
Ulu Önderimiz, emanetin emin ellerdedir, senin ve kanıyla canıyla imtihan olmuş ecdadımızın ruhları huzur içinde olsun. Sizler büyük işler yaptınız ve bizlere daha büyük işler yapmak üzere kuvvet verdiniz. Emanetinizi taşıdığımız yeni nesiller daha da büyük işler başaracaklardır. Herşeye rağmen açtığınız yolda ilerliyoruz ve büyük şairin ifadesi ile “Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir” diyoruz.
Eserinizden emin, Allah-ı zül celalin rahmet-i ilahisine vasıl olunuz.

Hiç yorum yok: