12 Kasım 2010 Cuma

Köpeklere “Sayın” Denmez!



Açıkça söylüyorum, bu yazının ilhamını Şerife ÖZDEMİR Hanımefendi’den çaldım. Evet… İçinde bir miktar “kıskançlık” taşıdığını da belirtmeliyim. Çünkü ne zamandır yazmayı düşündüğüm bir şeyi benden önce yazmış…
İmdi…


Hayek, ahlâk-hukuk ilişkisini incelerken toplumsal kınamanın kanun caydırıcılığının öncülü olduğuna değinir.
Yani toplumda kınanmamak için mümkün olduğunda toplumun normlarına uygun davranmamız beklenir. Aksi takdirde ne olur? Normlara saygısızlığımız karşılığında, başkalarının bize açtığı saygı kredisini kaybederiz.


Bu yüzdendir ki hırsızlık, cinayet, gasp, dolandırıcılık vs gibi işleri yapanların üstünde bir miktar leke hep kalır. Bu yüzdendir ki birine işlemediği bir suçu atmak ona aynı zamanda hakaret etmek demektir.


Hal böyle olunca canım ülkemin, güzel yurdumun siyaset pazarına bir bakmadan geçemiyorum.
Hükûmetin başı bir bebek katili için “sayın” sıfatını kullanmıştı, hatırlarsınız.
Sayın, bir kredi belirtecidir. Yani saygıdeğer işler yaptığına, aksini kesin bir şekilde görünceye kadar inandığımız insanlar için kullanılan, önemli ve değerli bir sıfattır.


Suçlular bu krediyi kötüye kullanıp saygı kredisi sicilleri bozulmuş insanlardır. Kaldı ki toplumun kendi kendini onarmaya yönelik eğilimi ile bu krediyi geri kazanmaları bile mümkündür.
Gelin görün ki bazı suçlular için bu mümkün değildir.


Çünkü işledikleri suçun hiçbir pişmanlıkla tazmin edilebilmesi mümkün değildir. Hatta bu tip suçluların katli dahi verdikleri zararı tazmin etmeye yetmez.
Bu tip suçlular insanlık değerlerini sömürerek varoluşumuza ihanet edenlerdir.
Bunlardan biri İmralı’daki tombalaktır.


İfadenin argo kaçtığını, seviyenin düştüğünü düşündüğünüzden eminim. Bu, işte suçluları tekrar toplumumuza kazandırmak için duyduğumu o derin merhametin refleksidir.
İmralı canisi, gerçek anlamda bir katil, bir haindir.


Ekmeğini yediği ülkesinin egemenliğine tecavüze yeltenmiş, insanların arasına nifak sokmuş, bunu kaim kılmak için de sayısız cinayet işlemiştir. Eline silâh alıp kaç kişiyi vurduğun bilmiyoruz ama onun bir emriyle kaç kişinin öldürüldüğü ortadadır.
İmralı köpeği, bunları yaparken, toplumun kendisine açtığı krediyi tüketeceğini, saygınlığını kaybedeceğini biliyordu.


O bunları sonradan, kendi diktatörlüğünde zorla yeniden kazanacağını düşünerek yapıyordu, kulübesindeki hesabı, çarşıya uymadı…


İmralı canisi hakkında kötü sözler söylemek hakaret midir? Elbette hayır! O ancak insan öldürerek, korku yaratarak, Türk Milletine istediklerini yaptırabilecek daha küçük katiller için bir “liderdir”.


İmralı canisinin saygınlığından bahsedenler insanlığa ihanet etmiş mahlûkların insan sayılması için bizi tehdit edenlerdir.
İmralı canisi, hem de iki defa “ağırlaştırılmış” müebbet hapse mahkûm edilmiş, hukukun değil şartların sayesinde ölümden dönmüştür.


İmralı canisi herhangi bir saygınlık ifadesini hak edemez! Ona “saygınlık”, “liderlik” ithaf etmek demek saygının kaynağı olan toplumsal değerlerlimiz reddetmek demektir ki bu tip insanların aramızda yeri olamaz. Bu tip insanlar toplumda dışlanmalı, saygı ifadelerinden mahrum bırakılmalı ve hukuken de vatandaşlık haklarından uzaklaştırılmalıdır. İmralı canisini önde kabul edenlerin kendisine bağlılık yemini ettikleri Anayasamız ve meclisimizle ilişkileri kendiliğinden bitmiştir. Onları, saygısızlık ettikleri milletin kesesinden beslemek ihanete ortak olmaktır. Bu sözde “vekillerin” yetkileri derhal bitirilmeli, etnik ırkçılığın siyasete sokulması ebediyen yasaklanmalı, etnik terörizmi alenen öven herkesin vatandaşlığına son verilmelidir. Bebek katillerinin taraftarlarıyla bu ülkeye bağlı Türk vatandaşlarına aynı hukukun uygulanması, ihanetin ve şiddetin ödüllendirilmesi anlamına gelir.


Saygı karşılıksız olamaz! Saygımıza karşılık vermesi gerekenler bizi yok saymaya başlamışsa hukukumuzun onları muhatap sayması mecburiyeti de kendiliğinden ortadan kalkmış demektir.
Bu yüzden etnik ırkçılığı ve etnik terörü destekleyenlere “hakaret etmek” diye bir suç olamaz! Onlar zaten etnik ırkçılıkla insanlık değerlerine ihanetleri ve şiddet yoluyla hükümranlık kurmak emelleriyle insanlıktan çıkmış yaratıklardır!

Hiç yorum yok: