17 Aralık 2011 Cumartesi

Hz. Noel Baba

Dün  “mütedeyyin sermayenin” açtığı büyük marketlerin birindeydik. Bu marketlerde alkollü içki satılmaz. Üzerinde Arapça yazılı, plastik çerçeveli levhalar falan satılır. Ne kadar yaldızlıysa o kadar iyidir! İmanın yaldızlısı makbuldür ne de olsa.

İçeride en ucuzundan yerli pop veya pop arabesk çalınır. Ne çaldığı da önemli değil ya… Yani “ Ayarı verdim yâre…” ayarında bir müptezellik de gayet güzel yutuluyor, ne de olsa yerli malı. Biz de “muhafazakârız” ya, “zevkle dinliyoruz”.

 Diksiyonu berbat bir görevli o günün fırsatlarını sayıyor.  Özellikle mi genizden konuşuyor bilemiyoruz.
Bir üst kata çıkınca karşımıza Noel babanın gül cemali ve kırmızı iç çamaşırlar çıkıyor. İçerisi ana baba günü ve müşterilerin belki yarıdan fazlası  “modern mutaassıplardan” oluşuyor.

Kırmızı iç çamaşırı çılgınlığı anlaşılabilir bir şey… Sonuçta herkesin cinsel hayatıyla ilgili belli arzuları olabilir. Bize garip gelen o çamaşırların üstünde bize gülümseyen tombul Noel baba oldu.

Gelin yavrularım, beylerinize güzle görünün şöyle… Kırmızıyı giydin miydi beyini tavladın gitti! Sen merak etme ben sana bütün seneyi öyle geçirmeyi garanti ediyorum! Yahu arkanızda koskoca  Noel baba var, yavrum! Hadi giyiniverin kırmızıları da…”

Eh nasıl olsa namus örtü altında, garantiye alınmış. Noel babaya da  bir ufacık yer verilse ne olur ki? Onunla da diyalogu koparmamak lâzım. Eh namusu örttük diye renklendirmeyelim mi kardeşim, değil mi? Açıklar düşünsün! Yaşasın Hz. Noel baba!

2 yorum:

veli dedi ki...

Modern mutaasıplar yerine "baş örtülü yarı çıplaklar" terimini çok seviyorum. Namusu örttük derken kasdedilen şey biraz kafamı karıştırmakta. Zira "kızımın başörtüsü namusudur" düsturu gereğince namus olan baş mı örtü mü?
Ha bie de kaporta ve boya meselesi var. "Hani "makyaj yapan kadın kaportası çarpık arba" düsturu. Bugünlerde ortalık kaportası çarpık bir sürü (aslında bir çok denmesi lazım insan unsuru geçen tabirlerde ancak...) namusludan geçilmiyor yahu...
Aslında bu konu üzerine yazacak çok şeyim var ama burada riyakarlık yapmayı yeğliyorum. Zira benim de etrafımda canım arkadaşlarım dediğim namuslulardan bir buket bulunmakta...
Saygılar... :)

Afşar Çelik dedi ki...

Ne deyim? Yorum yazıdan daha komik :) Eline,aklına sağlık... Fakirhaneyi boş bırakmayasın! Kendi dükkânını da!De hadi sağlıcakla kal!