24 Aralık 2008 Çarşamba

Irak'ın Genelinde ve Anayasada da Türkmen'ler ve Türkçe Tanınacak mı?

Merkezi yönetimden gelen talimatın ardından, Kerkük Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü'ne Arapça ve Kürtçe'nin yanısıra Türkçe tabela asılacak.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Kerkük'te Türkçe'nin de resmi dil olacağı yönündeki vaadinin ardından kentteki tabelalar değişiyor.
Bağdat'taki merkezi yönetimden gelen talimatın ardından, Kerkük Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü'ne Arapça ve Kürtçe'nin yanısıra Türkçe tabelalar da asılacağı bildirildi.
Kentteki gerilimi düşürmeyi hedefleyen Talabani'nin, Türkmen temsilcilerle yaptığı görüşmelerdeki bir diğer vaadi ise Kerkük'teki güvenlik birimleriyle idari görevlerde değişikliğe gidilmesi.
Etnik grupların siyasi temsilcileriyle görüşmek üzere yeniden Kerkük'e giden Irak Devlet Başkanı Talabani, bu görevlere Türkmenlerin de getirileceğini söylemişti.

TRT sitesinden alıntıladığım haber şüphesiz sevindirici, gönül ister ki Irak Kürt nüfusuna yakın nüfusa sahip Türkmen’lerin varlığı sadece Kerkük’le sınırlı olarak tanınmasın ve Irak Anaysas’ında da Türkmen’ler ve Türkçe telaffuz edilsin.

Hiç yorum yok: