14 Aralık 2008 Pazar

Ermeniler Özür Diledi mi?






Bir özür furyasıdır gidiyor…



Daha iyi bir çözüm bulunabilir miydi? Yapılan tamamen haklı mıdır, bunlar tartışılabilir.



Ama şu var ki tamamen haksız olduğunu da sanmıyorum.



Öyle bir tablo çiziliyor ki sanki memlekette Nazi benzeri bir parti başa geçmiş de etnik bir temizlik başlatmış.



Tehcir gereğinden sert bir asayiş tedbiri olabilir ama bu apolojistlerin üstünü örtmeye çalıştıkları Ermeni mezalimi gün gibi ortada.



Ermeni’lerin Türk komşularına, Hınçakçı’lara, Taşnakçı’klara güvenerek ihanet etmesinin vicdanî muhasebesini yapmadan Türk’ü itham etmek, kimse kusura bakmasın, vatansızlıktır, ikiyüzlülüktür.



Kaldı ki bu,o güne özgü bir hıyanet de değildir.
Karabağ’da insanların kendilerini savunamadan apansız katledilmelerinin sebebidir aynı zamanda. Ermeni komşularınca korunacaklarını sanan binlerce Azeri’nin hayal kırıklığı ve öfkesi konuşulmadan bu mesele kapatılamaz.



Her şeyden evvel, Türk ordusunun gücü Ermeni’lerin Türk’lere yaptığını yapmaya yeterdi ve bu çok kolay da yapılırdı ama yapılmamıştır. Bütün eleştirilere rağmen şu bir hakikat olarak görünüyor ki Ermeni etnik ilkelliğinin ve kompleksinin aksine Türk gücü,“yok etmek” yerine sorumlu davranmış, mal varlıklarının iadesi için defterler tutarak nüfusun yerini değiştirmiştir.
Ermeni tehcirini zorlayarak bir soykırım haline getirmeye çalışmanın sebebi budur. Tehcir hayatta tutmanın bir seçeneğidir, soykırım kökten yok etmek işidir.



Ermeni meselesinde, hiç yoktan diğer ülkelerin maşası çetelere destek vererek emniyeti suiistimal eden Ermeni azınlığın sorumluluğu bu güne kadar tartışılmamıştır.
Vatandaşı olduğunuz bir ülkeyi bölmek için silaha sarıldığınızda, ülkeyi koruyan devlet gücünden nasıl bir tepki gelmesini beklersiniz?



Bu meselede Ermeni sorumluluğu, üzeri örtülemez ve yok sayılamaz bir ağırlıktır.
Bu meselenin asıl önemi, Ermeni saldırganlığının ve kininin bitmemiş olmasıdır.



Ermeni’ler Türk’e duydukları derin nefreti hâlâ sürdürmektedirler.



Ermenistan’dan ne 1915’te Ermeni çetecilerin katlettiği binlerce Türk için ne Ermeni katillerce şehit edilen diplomatlarımız için ve ne de Azerbaycan Türk’lerine edilen korkunç ihanet için bugünekadar herhangi bir özür beyanı gelmemiştir.



Şüphesiz ahlâk tarafsızlığı gerektirir. İyi de aynı tarafsızlıkla bakıldığında acaba Türk adını yok etmekten gayrı bir varoluş biçimi bilmeyen Ermeni ilkelliği neden kınanmaz?



Çünkü özür dileyicilerin amacı sanırım gerçekten tarafsız olmak falan değil… Onlar sadece adı Türk olan her ne varsa yok edilmedikçe rahat etmeyen satılık vicdanlı adamlar…

2 yorum:

ayarsız dedi ki...

Afşarcım, eline sağlık,sanki aklımdakileri okudun da yazdın...

Afşar Çelik dedi ki...

Sağol canım.

Her işin bir ölçüsü endazesi var, değer yelpazesinde Türk'ün ter almadığı hümanizmi kim nasıl istiyorsa öyle yesin ama o kokuşmuş şeyi bizim burnumuza dayamasın....