5 Eylül 2014 Cuma

Size Komutanım Diyebilir Miyim Amca?

Ciddi yazıyoruz okunmuyor. 

Okuyan varsa bile lütfedip yorum bırakmıyor. 

Genel Kurmay Başkanımız bir tek yemin etmedi."Ekmek, Kur'an çarpsın haberim yok!" demeye getirdi ya...Bana kalırsa "AKP çarpsın !" demeyi unuttu. 

Eskiden "paşam" falan denirdi, şimdilerde hırbo abiler,çavuş, onbaşı bile saymayıp üstüne bir de tehdit edebildiklerine ceza meza da almadıklarına göre Necdet Amca desek bir zararı olmaz zahir? 

Şimdi Necdet Amca mutlaka kıtada görev yapmıştır. 

Kıtada komutanlık ederken ben, bazı sabahlar içtimaya çıktığını hatta bir ihtimal yemin törenlerine katıldığını da düşünmek istiyorum. 

Belki o sırada kantin denetimi falan olmuştur duymamıştır ama asker abiler,bir ellerini silahla bayrağa diğerini arkadaşlarının omzuna koyarak " savaşta ve barışta" diye bir yemin ederler. Aslında duymaması imkansızdır.Çünkü anasından babasından , yarin güllü dudağından ayrılıp da erkeklik sınavını vermiş asker abiler, o sırada yeri göğü inletmektedirler. 

Hah işte o abiler var ya. O abiler bıyığı yağlı badem, göbeği dolar şişkini, adenomlu Arap özentileri veya komutanlarını onbaşı bile saymayan hırbolar"siyaset yapabilsin" diye sınırları bekler. O asker abiler sanırlar ki her şeyi bilen komutanları, ordunun, sancağın, bayrağın, milletin ve vatanın şerefine asla gölge düşürmez 

Elbisenin ilk düğmesinin bile  GKB emriyle açıldığı bir memlekette komutan dediğimiz amcalar asker abilere"Valla çocuklar yakalarınıza sözümüz geçiyor ama bu hırbolar çok zorlu be!." diyorsa iş sakattır. aga! Yani bana öyle geliyor...


Hiç yorum yok: