30 Nisan 2009 Perşembe

Şans Deyince...


Şans üzerine düşününce...
Neye "şans" demek lâzım? Hep nedense kumarda kazanmak, "başarının" üstüne konmak anlaşılır.
Şans "yaratılan" bir şey midir?
Bir açıdan doğru ama sanırım ilk bakıldığı açıdan değil. Yani öyle şartlarını hazırlayıp da elde ediverdiğimiz bir şey değil...
Bu, sahip olduğumuz şansı ne kadar müdrik olduğumuzla ilgili, hatta bunun ta kendisi galiba?
Bir sürü maddi sıkıntı içinde yaşarken bu sıkıntı içinde dahi bizimle olmaktan mutlu olan bir eşin varlığını görebiliyorsak...
Çocuklarımızın sağlığını görebiliyorsak...
Onca işin arasında, bir randevuya yetişebilmekten mutlu olabiliyorsak...
Şans hep bizimle demektir.
Bu, şansın kadrini bilmektir.
Bu, şansı dost edinmektir.
Şans üzerine düşününce...

4 yorum:

Peride dedi ki...

Di mi ama efendim ! :) Nerden nasıl baktığınız çok önemli.3-5 ay önce bolca dolaı olan bir ahbap, $ yükselişe geçince dayanamamış oda satışa geçmiş,sonra efendim,$ daha da yükselmiş beklese iki katı kazanacakmış,yada kazanacağı paranın yarısını yitirmiş!Vay şansızlığa bak.Dedim ki para çok olunca kayıpta çok keşke bu kadar paran olmasaydı bu kadar üzülmezdin.
İmdi, bu kaybı yaşamayanlar ne şanslı mı demek lazım acaba yoksa bu adam ne şanssız mı ? Bence bunu en iyi quantum açıklar...:))))

Afşar Çelik dedi ki...

Peride Hanım,

Özlettiniz yahu kendinizi! Dükkânın ortağı dükkânı boş bırakırsa müşteriye kızılabilir mi?Kanaatimce herkesin evreni kendince tekamül ve tezahür ediyor ol bakımdan bir evreni diğeriyle kıyaslamak yanlış.

Ve dahi gözlemciler işin içine girdiğinde deneyler de değişiyorsa "şansı" mukayese etmek illâ ki yanlış...


Dolar şanslısı adama sormak lâzım, "Damadından, gelininden, memnun musun?" diye Bir de bakmışız ki bayramda seyranda kapısını çalan yok? neden? Çünkü dolar şanslı mız "şansı" dolara yönelik algılamış ve evreni de ona göre şekillenmiş.

Herkesin elinde bir şansı illâ ki avrdır!Belki de quantum da alınacak ders de budur fakir içün?

Arayı uzatmayın lütfen.

tekrar hoşgelmişsiniz.

selcen dedi ki...

Azıcık oturup düşünsek,hepimizin kendini şanslı addedeceği yönler bulunur hayatımızda.Ama nedense ilk anda olumsuz ögeler üşüşüverir kafamıza.Kör talih,kahpe felek sözleri dökülür dilimizden."Ne mutlu bana..."ile başlayan cümleler kurmaya başlasak arkadan ne güzel düşünceler sökün edecektir oysa.Sevgi ve umut yanınızda olsun.

Afşar Çelik dedi ki...

Hay ağzınıza, aklınıza sağlık Selcen Hanım! Daha ne denir ki bunun üstüne?