19 Nisan 2009 Pazar

KKTC Seçimleri Üzerine



Kıbrıs seçimleri ciddi bir dönüşe işaret ediyor.
Babalarının mücadelesinden habersiz, sosyalist, enternasyonalist bir neslin hayali Rum kardeşliğinin yolunu açmak için yöneldiği partilerin geride kalması cidden önemli….

Güzelyurt’un Rumlara verilmesiyle “barışın” sağlanacağını söyleyen CTP bu seçimde aslında hakkı olmayan yükseklikte bir oy oranına bile ulaşmış vaziyette…

Her şeyden önce Kıbrıs’ta “çözümden” muradın ne olduğu hiç açıklanmıyor.

Kıbrıs’ta Türk tarafı için herhangi bir sorun yok aslında. Kıbrıs’ta iki toplumlu tek devletin imkânsızlığı 1963-74 arası Rum kalleşliği ve vahşetiyle anlaşılmışken ve Kıbrıs Türk’ü yola kendi başına devam etmek istediğini devletinin kurarak göstermişken sürekli bir “sorundan” bahsetmek saçmalıktır.

Kıbrıs’ta tek sorun vardır, o da Kıbrıs Türk toplumunun hayatının anavatan tarafından teminat altına alınmasıdır. Bu Rum’ların sorunudur, bizim sorunumuz değildir. Dolayısıyla bizim için herhangi bir çözümsüzlük vs yoktur!

Bizim fedakârlık yapmamızı gerektirecek hiçbir borcumuz yoktur! Kıbrıs Türk halkı bağımsız devletini kurmuş, son sözünü söylemiştir.

Kıbrıs’ta çözümsüzlükten şikâyet eden Rumlarla aynı dili kullanmak saçmalık derecesinde bir empati olabilir ancak… Kıbrıs Rum kesiminin yıllardır neden silahlandığı, neden Yunanistan’dan destek aldığı hiç sorulmazken kardeşlerimizin varlığını korumamız bizden birilerini neden rahatsız etmektedir, hiç anlaşılmaz?

Şurası bir hakikat ki KKTC bağımsız bir devlettir. Elbette kendi kaderi konusunda kendi toplumu karar vermelidir. Buna Türkiye’nin müdahale etmesi yakışıksız olur, buna mukabil Kıbrıs Türk’ünün varlığı her türlü politik mülahazanın üstünde bizim mesuliyetimizdir.

Bu arada seçimlere az bir zaman kala Ergenekon’la tuhaf şekilde birleştirilmeye çalışılan UBP’nin seçimlerin tartışmasız galibi olması, Kıbrıs Türk halkının iradesi üzerinde hangi kara bulutların dolaştığını ister istemez düşünmemize sebep oluyor.

Seçimlerin Kıbrıslı soydaşlarımıza hayırlı olmasını, genç neslin , babalarının, dedelerinin hangi şartlar altında Rum vahşetine mani olduklarını hatırlamalarını diliyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık,Afşar Bey.

Afşar Çelik dedi ki...

hoşgelmişsiniz adsız misafirmiz.

selcen dedi ki...

İnşallah,Kıbrıs Türkünün verdiği karar Türkiyede doğru algılanır.Bazı çevreler çözüm diye tutturduğu için yaygara kopacaktır.Bu sonucun Türkiyenin AB üyeliğini engelleyeceğini iddia edeceklerdir.Adım gibi biliyorum.Teşekkürler.

Afşar Çelik dedi ki...

Selcen Hanım görünen o ki gözümüzün üstünd ekaşımızn olması bile zaten AB üyeliği için bir engel. Dolayısıyla ağzımızla kuş tutsak pek faydası yok.

Türkiye'nin hep "kardeşlerinden" tokat yemesi de bir ibret değilse daha ne ibret olmalı bilemiyorum?