12 Nisan 2009 Pazar

Ermenistan sınırı açılmalı mı?

Bahsettiğimiz, herhangi bir ülke olsa belki bu soruya “Evet” dememiz mümkündü.

Oysa Ermenistan, dünyada, Türk düşmanlığı ile var olan bir ülke. Ermeni varlığını Türk’ün yok oluşuna bağlayan bir ülke. Sınırsız bir kin ve önyargıyla her gün kendini zehirleyen bir Ülke Ermenistan. Merhum ( Kesinlikle Türk varlığının kendi varlığındaki payını inkâr etmediği, bir Türk Ermenisi olduğu için kendisine rahmet dilemekte tereddüt etmiyorum) Hrant Dink’i tedirgine den işte bu saldırgan ve zehirli etnik asabiyet idi.

Aslında etnik devletlerin akıbeti hususunda ciddi bir ibret Ermenistan… Yıllarca büyük kültürlerin içinde var olmuş etnik grupların, bürokratik bir otarşiye kavuşmaları durumunda nasıl faşistleşebildiklerinin korkunç bir örneği…

Bu açıdan Ermenistan bir müddet daha kesinlikle dünyadan tecrit edilmeli. Varlığının, “diğerlerine” nasıl bağlı olduğunu anlayıncaya kadar da öylece bırakılmalı.

Yıllarca dünyayı kana bulayan etnik terörün en vahşi örneklerini sergileyen Ermeni etnik ırkçılığının bir bürokratik otarşi olarak dünyada yer alması kesinlikle tehlikelidir. Karabağ olayında dünyaya kafa tutabilecek kadar hırçın bir ülkenin, diğerlerinin var olma hakkına saygı duymayı öğrenene, yağmaladıklarını iade edene kadar mübadeleye girebilmesi engellenmelidir.

Kaldı ki Ermenistan’ın bütün vahşetine rağmen zaten ülkemizde çalışan 70 binden fazla Ermenistan vatandaşından bahsedilmektedir.Başka bir ülkede olsa kesinlikle sınır dışı edilecek bu insanların Türk’ün, binlerce yıllık hoşgörüsü altında ekmek yiyebilmesi dahi Ermenistan için ders olmamaktadır.

Başkentini dahi bir Azeri lütfu olarak elde etmiş bu sun’i devletin, insanlık pazarına sunacağı hiçbir eseri olmadan üstelik bir de yağmacılık ve katliam yapması tam bir yüzsüzlük ve alçaklık örneğidir.

Ermeniler şunu unutuyorlar: Karşılarına soykırımı içselleştirebilecek tabiatta bir millet olsaydı bu gün Kafkasya’da bir devletleri olmazdı. Belki de Ermeni’lerin psikolojisi bir tür intihar eğilimidir? Diplomasi ve devlet tecrübesine sahip toplumlar arasında olmasalardı belki de bu istekleri çok önceden tatmin edilir, haritadan silinirlerdi.

2 yorum:

ayarsız dedi ki...

İçimi okudunuz sanki...Bu konu ısrarla ört bas ediliyor halbuki...

Afşar Çelik dedi ki...

ne zamandır yoktunuz sayın ayarsız.. ilginize teşekkürler, hoşgelmişsiniz, her zaman bekleriz.