16 Ekim 2018 Salı

Designated Survivor Hakkında Bir İki Söz Daha




Veya “Nasıl Liberal Olunmaz” Diye Düşünmek

Dizi bir  “en kötü durum senaryosu”.  “ Yeni mi anladın?” diye soracaklara Einstein Abi’nin yan evde oturduğunu  söylemekle yetineceğim.

Burada üç nokta üzerinde özellikle duruluyor:

1-     Amerikan hayat tarzı hiç beklenmediği kadar büyük bir ihanetle ve saldırıyla her an karşılaşabilir. Herkes böylesi bir saldırıya karşı hazırlıklı olmalıdır.

2-     Saldırı ne kadar büyük olursa olsun, “devlet aklı”  her protokolü önceden hazırlamıştır.

3-      Ve belki de en önemlisi bu: ABD her ne kadar “federatif” ve eyalet özerkliğine dayalı olarak kurulmuş olursa olsun, hiç kimse “federatif” sıfatını, ulusun egemenliğini bölmek, devletin bütünlüğünü zedelemek için kullanamaz. Bu madde bence önemli çünkü Türkiye’de bebek katili Kürtçü teröristleri ideolojik olarak sosyalistlerden çok daha fazla semirten  liberallerin çoğunluğu, dünyada “federatif” kurumların aslında nasıl da “ulusal” çapta bir bütünlük ifade ettiğini gizlediler. Böylece liberalizmin ancak köy ağalarının, eşkıya önderlerinin silahlı derebeyliklerine izin verilerek yaşayacağı kanaatini, arkalarına dinci muktedirleri ve PKK’nın silâhlı tehdidini alarak herkese dayattılar. Bugün dağdan taştan “Ne mutlu Türküm diyene!” vecizesinin silinmesinin, andımızın kaldırılmasının ardındaki en büyük ihanet işte bu vatansız liberalizm sömürüsüdür.
 
Peki ama neden liberallere neden bu kadar yükleniyorum? Çünkü örnek aldıkları en liberal ülkenin bile ulusal bütünlük, ulusal egemenlik konularında ne kadar bilinçli ve tavizsiz olduğunu sırf iki tane şeyh, birkaç tane Kürt ağası onları kayırsın diye gizleyerek Thoreau, Locke, Mises gibi pek çok büyük düşünürün düşünsel mirasına ve dahası Türk Milleti’ne ihanet ettiler.

Belki çoğu liberallerin, bu tip popüler Amerikan think tank gösterilerinde vatan hainlerine ABD’de nasıl muamele edildiğine dikkat etmeleri, Kürt etnik ırkçılığının manevi sözcülüğünü ve vicdani sömürücülüğünü yapmış olmalarından dolayı faydalı olabilir.  

Hiç yorum yok: