4 Eylül 2009 Cuma

Liberallere Sorular, Eleştiriler


Diğer liberaller beni pek sevmez, bilirim. Etnikçi değil de milliyetçi olunca kafadan ırkçı sayarlar adamı.

Biri de bana şunların cevaplarını verse çok memnun olacağım, gerçi elli defa kendilerine sordum ama…

1- Anayasasında kurucu milletinin adı geçmeyen bir devlet var mı? Veya herhangi bir milletin adıyla anılmayan bir Anayasa biliyor musunuz?

2- Bir devletin hukuk devleti olması, yani bütün vatandaşlarına eşit mesafede durması için, devleti kuran milletin adının resmi metinlerden silinmesi şart mıdır?

3-Hangi silahlı gücün meşru olduğunu düşünüyorsunuz? (Sorum anarkoliberaller değil...)
a- Meşru silahlı gücün, kanunsuz bazı eylemlerinden dolayı, bu gücün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini mi düşünürsünüz?

b- Eğer meşru silahlı gücün bazı üyelerinin ferdi kanunsuzluklarından dolayı eline silah aldıklarını iddia edenleri meşru sayıyorsanız, herkesin kendi hakkını zorla aramasını da kabul eder misiniz?

4- "Bombalar savaşın bir parçası!" "Kürt halkının üç önderi vardır, Apo, Barzani ve Talabani!"sözlerini bu güne kadar kaç liberal yazar eleştirdi?
5- Federasyon, bir hukuk devletinin tek mümkün şekli midir? Federasyonda bazı vatandaşların federatif bölgelere girişinin keyfî şekilde ysaklanması ihtimaline karşı ne önerirsiniz?1963-79 arası Ray Cahrles'ın Georgia eyaletine girişinin eyalet meclisince yasaklanması gibi...
6- “Haklar” farklılıklardan mı, insan olmaktan mı kaynaklanır? Her farklılığın kendini ayırabilmesi bir hak mıdır?
7- Türkiye üzerinde hak sahipleri kimlerdir?
8- Demokrasi nedir? Her isteyenin haksızlığa karşı silahla müdahale edebildiği bir yönetim biçimi mi? Yoksa temel haklara kesin bir riayet kaydıyla yürütülen çoğunluk idaresi midir? Etnikçi demokrasi anlayışını bunlardan hangisine koyarsınız?
9- Etnik ayrılıkçıların, “uzlaşmaya” varılsa bile PKK’nın silah bırakmaması gerektiğini söylemelerini bu güne kadar kaç liberal yazar sorgulamıştır, eleştirmiştir?
10- “Vatandaşlık” sizce ne demektir? Bu kelimenin kökü olan “vatanın” sizce anlamı nedir?
11- Vatandaşlığın hukuk sağlayıcı bir devleti tanımakla ilgisi var mıdır?
12- Hukuk sağlayıcı olmaktan çıkmış, bir zorba yönetim haline gelmiş devletler dışındaki devletlerin hukuk sağlayıcılığı sizce tanınması ve kendisine uyulması gereken bir meşruiyet midir?
13- Ülkemizdeki etnikçi siyasetin, modern devlet anlayışınızla uygunluğunu gösterebilir misiniz? Mevcut etnikçi siyasetin “haklar” söylemiyle liberal haklar söylemini bağdaştırabiliyor musunuz?
14- Herhangi bir hakkın savunulmasında ihlal edilen hakkın derecesiyle orantılı bir savunma yapılması gerektiğini düşünür müsünüz? Mevcut durumda ülkemizdeki etnik terörü bu mikyasla kaç liberal yazar eleştirmiştir?
15- Ülkemizde günlük hayatta, etnik kökenlere göre bir toplumsal veya siyasal kısıtlama ve ayrımcılık görüyor musunuz? Bir etnik grubun yarıdan fazlasın ülkede dağıldığını, kendine iş kurabildiği, evlenebildiği, mülk edinebildiği bir hakikat midir? Bu hakikatlere göre etnik terörün varlığını kaç liberal yazar eleştirmiştir?
16- Ülkemizde Türk olmanın herhangi bir imtiyaz sağladığını söyleyebilir misiniz? Türk olduğu için öce muayene edilen, bankada sırada öne geçen, önden ekmek alan, otobüste önce oturan insanlar var mıdır?
17- Ülkemizde toplumsal hayatta “Buraya köpekler ve falancalar giremez!” tarzı bir ayrımcılıktan bahsedebilir misiniz?
18- Milliyetçiliği bir çocukluk hastalığı olarak gördüğünüzü biliyoruz, neden toplantılarınızda sürekli etnikçi / kabileci siyasetçi ve düşünürleri konuk ettiğinizi öğrenebilir miyiz? Milliyetçilik bir hastalık da etnikçilik normal bir tutum mudur size göre?
19-Etnikçiliğin varoluş gerekçelerini insani ve doğal buluyor musunuz? Eğer buluyor iseniz millî olanın neden “yapay” olduğunu açıklar mısınız?
20- Milletin homojen bir bütün olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sizce millet doğal olmayan bir kavram mıdır? Muhtemelen farklı genetik kökenlerden gelen insanların aynı millet adıyla anılması sizce bir anlam ifade ediyor mu?
21- Millet sizce genetik bir homojenite midir? Etnik ayrılıkçılığın ırkî farklılık argümanını bugüne kadar eleştirdiniz mi?
Bu soruları sormamızın sebepleri şunlardır:
Ülkemizde sözüm ona bir etik bir dayanakla düşündüğünü iddia eden belki de tek grup olan liberallerimiz dahi, olayları kendi ideolojilerince bütün olarak eleştirmemiş ve bundan vicdanen sorumluluk duymamıştır. Muhtemelen bu soruları bu sefer de görmezden geleceklerdir. Öte yandan aynı Marksistler gibi liberaller de ezberledikleri “kutsal metinleri” naklederek düşünmek sorumluluğundan kurtulmaya çalışmaktadır.
“Ekollerini” etnik ayrılıkçılığın sömürüsüne açmakta beis görmemekte fakat meselâ milliyetçileri dinlememekte ısrar etmekte ülkemizde, var olmayan bir Nazi eğilimini ısrarla yaratmaya çalışmaktadırlar. Bunun sebebi de maalesef içinden çıktıkları milleti hiç tanımamaları ve ellerindeki fikri malzemeyi sindirmek yerine ezberlemeyi tercih etmeleridir.
Bu açıdan onlar bu toprakların yabancılaşmış okumuşlarından ileri gidememekte, sözleri de toplumumuzun vicdanında hiçbir yankı bulmamaktadır. Elbette bu sorulara başkaları da eklenebilir. Ülkemizin problemlerine belki de en uygun çözümleri üretebilecek bir düşünce ekolü, çoğunluk üyelerinin bu yabancılaşmış tutumu yüzünden daha en başta çöpe atılmakta…

5 yorum:

K. dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=915950&Date=07.01.2009&CategoryID=77

http://bs-ba.facebook.com/topic.php?uid=95472990500&topic=6146

Ray Cahrles'ın Georgia eyaletine girişi ile ilgili örnek konuyla ilgisiz olmuş.

ayrıca
6-7 eylül olaylarını
madımak
maraş katliamı
1930'larda yahudilere yapılan baskınlar
kürtlere yapılan zulmü
benden iyi bilirsiniz zannımca.

Saygılar.

Afşar Çelik dedi ki...

Vallahi bence son derece ilgili olmuş. Bal gibi federasyonolan ABD'de bir ABD vatandaşının federasyonun bir eyaletine üstelik kendi doğduğu eyalete sokulmaması federasyıntartışmasıyla ilgisizse , daha ilgili olan nedir?

Bu bahsettiklerinizi ezelden işitirz, az çok biliriz debunların konuyla ilgisi nedir? Türk aıdnı anayasadan çıkarınca herşey oluna mı girecek?

Federasyon olunca herkes kendi izolasyonbölgeinde oturup diğerinden ayrı barış içinde mi yaşayacak?

6-7 Eylülden durmadan bahsedilir de aynı dönemde Yunanistan'da Türk'lere yapılan zulümden nedense bahsedilmez?

Türkler dışında her etnik topluluğun isyana ve şiddete hakkı vardır, ama adı türk olan herkimse yeindeoturmalı vekatledilmeli hehalde? Kürtlere yapılan sulüm yavelerini de bırakalım artık,

Şeyh Saitten itibaren bütün isyanlarında nasıl yabancı parmağı olduğunu Apo bile söyledi. "Kullanıldım!" dedi açıkça.

Mamaktanneden bahsetmiyorsunuz? mamakta işkence görenler türk olduklaır için mi? Kusura bakmayınız, radikal tipi Türk dışlayıcı hümanizmler artık kabak tadıverdi.kuzey Irak'takidil yasağını telaffuz bile etmiyorsunuz varsa yoksa bizdeki uygulamalr.

Bizdki pekçok uygulamanın yanlış olduğunu ben de biliyor ve karşıçıkıyorum da burada sorduğum sorulara cevapverememişsin diz onun farkında mısınız?

Anaysadan Türk adını çıkarırsak Madımak Otelinin hesbı mı kapanacak? bunların sorumlusu Türk adı mıdır?

Ne zaman kavramsal bir tartışma açılsa tipik metot budur. Suçlayıcı şablonlar devrye girer, ideolojik tarih kurguları kllanılır ve "Benim ikrim dışındakiler insan değildir!" kibri ortaya konur, unutmayın aynı şeyi başkalarının da size yapma hakkı var.

Siz bu bildik cehalet şablonlarını bırakın da soruları cevaplayabiliyorsanız cevaplayın mirim....

Hem Türkmilletini tehdit edip hem barıştan söz etmenin tutarlı olup olmadığını söyleyin, söyleyebiliyorsanız...

Afşar Çelik dedi ki...

(Düzeltilmiş metin, acele cevap verdiğim için ilki tashihsizçıktı)
Vallahi bence son derece ilgili olmuş. Bal gibi federasyon olan ABD'de bir ABD vatandaşının federasyonun bir eyaletine üstelik kendi doğduğu eyalete sokulmaması federasyıntartışmasıyla ilgisizse , daha ilgili olan nedir?

Bu bahsettiklerinizi ezelden işitiriz, az çok biliriz debunların konuyla ilgisi nedir? Türk adını anayasadan çıkarınca her şey oluna mı girecek?

Federasyon olunca herkes kendi izolasyonbölgeinde oturup diğerinden ayrı barış içinde mi yaşayacak?

6-7 Eylülden durmadan bahsedilir de aynı dönemde Yunanistan'da Türk'lere yapılan zulümden nedense bahsedilmez?

Türkler dışında her etnik topluluğun isyana ve şiddete hakkı vardır, ama adı türk olan herkimse yerinde oturmalı ve katledilmeli herhalde? Kürtlere yapılan zulüm yavelerini de bırakalım artık,

Şeyh Sait’ten itibaren bütün isyanlarında nasıl yabancı parmağı olduğunu Apo bile söyledi. "Kullanıldım!" dedi açıkça.

Mamak’tan neden bahsetmiyorsunuz? Mamak’ta işkence görenler Türk oldukları için mi? Kusura bakmayınız, radikal tipi Türk dışlayıcı hümanizmler artık kabak tadıverdi. Kuzey Irak’taki dil yasağını telaffuz bile etmiyorsunuz varsa yoksa bizdeki uygulamalar.

Bizdeki pek çok uygulamanın yanlış olduğunu ben de biliyor ve karşı çıkıyorum da burada sorduğum sorulara cevap verememişsin diz onun farkında mısınız?

Anayasadan Türk adını çıkarırsak Madımak Otelinin hesabı mı kapanacak? Bunların sorumlusu Türk adı mıdır?

Ne zaman kavramsal bir tartışma açılsa tipik metot budur. Suçlayıcı şablonlar devreye girer, ideolojik tarih kurguları kullanılır ve "Benim fikrim dışındakiler insan değildir!" kibri ortaya konur, unutmayın aynı şeyi başkalarının da size yapma hakkı var.

Siz bu bildik cehalet şablonlarını bırakın da soruları cevaplayabiliyorsanız cevaplayın mirim....

Hem Türk milletini tehdit edip hem barıştan söz etmenin tutarlı olup olmadığını söyleyin, söyleyebiliyorsanız...

selcen dedi ki...

Vallahi bu sorular çok güzel ve yerinde sorular.Ama bilimsellik iddiasındaki liberallerin bilimsel cevap vermelerini zaten beklemem.Önemli olan hak bildiğimiz yolda yalnız yürümektir.Selamlar.

Afşar Çelik dedi ki...

Teşekkürler selcen hanım. Hr ne kadar bu tip soruları liberaller "faşizm" diye etiketleyip görmezden gelmeyi tercih ediyor ise de... :)
Bilimsellik sadece "nakille" değil gaiba biraz da akılla ilgili bir şey. Yani akıl yürütmeden yapılannakil, kumaşa uymayan yama olarak kalıyor. Sağlıcakla gene gelin...