17 Ocak 2023 Salı

Allâme-i Cihan Yeni Faşizm

 

Yeni faşistin olası portresi



Şu yeni faşizm hakkında ne kadar konuşsak az.

 

Bir zamanlar  dinci-muhafazakâr eğilimlerin düzeltmeciliğinden şikâyet ederdim.  

 

Şimdi onun yerin bu yeni nesil saf akılcı faşizmi aldı.

 

Buna faşizm demek bir mübalâğa mı? Bence bu bir müblâğa sayılmaz. Çünkü  kendisine kıl kadar bile uymayanları yaftalamak,  suçlamak hatta ihbar etmek gibi kötü yönleri var.

 

Bu yeni saf akılcı faşizm, etik yargılama tekelini de üstüne alarak kendi aklıyla düşünen herkesi de peşinen silahsızlandırıyor.

 

Söz gelimi son zamanlarda, “Türkiye’de Türk var mı?” “Neden herkes Türk olmalı?”” Anayasada etnik vurgu olmalı mı?” gibi aslında basbayağı da saptırılmış, çarpıtılmış sorular tam da bu saf akılcı-saf ahlâkçı faşizmin eliyle yaygınlaştırılıyor.

 

Öyle ki Türk insanının kendi kimliğine, tarihine, kültürüne edilgen yaa da savunmacı bağlılığı bile doğrudan kötü örneklerle ilişkilendirilerek “ahlâksızlık” sayılabiliyor. Ya da askerimizi, polisimizi şehit edenleri savunana bir takım solcuların tavırları, onlara kötü davranmış bir takım devlet memurlarının “milliyetçiliği” ile aklanabiliyor.

 

Yeni dönem faşizmi, olguları, sözde her yerde geçerli akıl ve  ahlâk ilkeleriyle yargılamak gibi bir sapkınlıkla ortaya çıkıyor.

 

Öyle ki bir noktaya gelip baktığınızda Türk isminin kendisinin, adeta bir insanlık suçu halline geldiğini görüyorsunuz.

 

Bu saptırmacılık/ obskürantizm, aklın ve ahlâkın, Türk düşmanlığı eliyle sömürülmesinden suiistimalinden başka bir şey değil.

 

Çünkü Türk kimliğinin tarihi oluşumu, Türk soyunun varlığı, Türk ulus egemenliğinin var oluşu, diğer bütün uluslara benzer şekilde meşruiyet testinden bağımsız, gayet doğal “olgular”.

 

Yani? Diğer bütün uluslar nasıl kendilerine ait “vatan” denen bir toprak parçası edinmişlerse aynısı Türkler için de geçerli. Diğer uluslar nasıl kendi tarihlerine dayanan bir üstünlük duygusu geliştirmişlerse aynısı Türkler için de geçerli. Diğer uluslar nasıl dünyaya yalnız  kendi pencerelerinden bakıyorlarsa; aynısı Türkler için de geçerli.

 

Enternasyonalist, açıkça Türk düşmanı, akıl ve ahlâk sömürücüsü bir yeni faşizm, Türklerin uyanmağa ve etkili olmağa başladığı bir dönemde alabildiğine ahlâksızca üstümüze saldırıyor.

 


 

1 yorum:

afşar dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim. İnanılmaz aydınlatıcı oldu.