2 Nisan 2017 Pazar

SON KALE





Türkiye zorlu referandum sürecinde son düzlüğe girdi. Artık ülkenin kaderinin oylanacağı 16 Nisan günününe iki hafta kaldı. İktidar tüm gücünü ve devletin bütün imkanlarını ortaya koyuyor. Görülen her boş alan 'evet' afişleri ile doldurulmuş, her kapı çalınmış durumda..

Saldırılacak tüm yel değirmenlerine saldırıldı, iftiralar, yalanlar havalarda uçuşuyor. Muhalefet yapan her kim varsa sözlü ya da fiili tacize gün geçmiyor ki uğramasın.

Peki, biz ne yapacağız?
Son Kalesi, bu vatan olanlar?

Halkın sağ duyusuna inanmalı mıyız? Son on beş yıldır, yaşadıklarımız bu konuda yazık ki hiç ümit vermiyor. Cumhuriyet 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edildi; Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 tarihinde vefatına kadar geçen süre 15 yıl..Atatürk, bu on beş yılda tüm yokluklardan yeni bir devlet ve kurumlarını kurarken onlarca devrim de yaptı. Çağdaş, geleceğe umutla bakan, saygın bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdu. On beş sene de kurulan devlet aygıtı,15 beş senede nasıl yok edilir hep beraber izledik ve 16 Nisanda da hep beraber ya son noktayı koyacağız ya da Osman Paşa gibi, İsmet Paşa gibi, Kazım Karabekir gibi, Mustafa Kemal gibi kanımızın gücümüzün son noktasına kadar anlatacağız, çabalayacağız, yılmayacağız, direneceğiz...