4 Nisan 2017 Salı

Ispanağın Ellisi


“Tek millet” ama o millet Türk değil!

Çocuk var ama adı yok! Ne dersen de! Benim “ıspanak” diyesim var meselâ.

Sosyoloji falan hikâye! Tarih desen “resmî”, hiç inanılmaz!

“Hukuk” mu? Milletle hukukun ne alâkası var? Tamam hâkimler kararların altına “Türk Milleti adına” falan yazıyor ama bundan sonra onu “ıspanak illeti” adına değiştiriveririz, olur biter. Gerçi  zaten bir belediye başkanı “Türk Milleti adına ne demek lan? Tanımıyorum böyle mahkeme kararını!” deyip, kararı belediyesinin merdivenlerinde yırtıvermişti …

Ispanak olunca hiç canımız yanmayacak. Hem demiri de yüksek ya. Arada bir sulanıp, makarnalanınca  süper oluyor. Ispanaklı makarna, kömür ateşinde… Kebap gibi bir şey ya bu be!

Hem ıspanak deyince Kürtler, Lazlar, Çerkezler “ Ya bak artık memlekette Türk kalmadığına göre biz de  bu işlerden vazgeçip ıspanak oluverelim!” diyecek.

PKK “ Yahu şimdiye kadar niye düşünmedik? Boşu boşuna o kadar bebek, asker, polis, öğretmen öldürdük. Halbusam ıspanağın kıymalısına doyum olmaz!” diyerekten derhal silah bırakacak.

Andımızı da “ Ispanağım, demirliyim. Yasam küçükleri beslemek, büyükleri şey etmektir.  Ülküm beslemek, kubura gitmektir…” falan değiştirsek çocuklardaki vatanseverliğin nasıl artacağını düşünsenize!

Dilimiz zaten Türkçe dışında her şeye benziyor.  “ Ispanakça” olsa kim ne diyecek?

Hem ıspanak milli yemeğimiz. Bak gördün mü nasıl çözdük her bir şeyi?


Hazır bir de Atatürk’ün resimlerini indirip “Ataıspanak” resimleri asarsak var ya…  O kim olacak, işte o meçhul…

Not: "Zamanında türbanlı bacılar çok aşağılandı, onlara "kadıncağız" dendi, paraları yoktu, cipleri yoktu, şimdi sıra onlarda. Hep Türk oldular, şimdi egemen onlar! Seni isterlerse seni ıspanak yaparlar!" empatisini acilen bekliyorum...

3 yorum:

Derya Talipağaoğlu dedi ki...

Sayın Yazar, baş örtülü bacım da belki ıspanak milleti olmaktan müzdarip olcaktır?
Ön yargılarınızdan lütfen kurtulun..
Şimdi sadede gelelim; millet bir üst kimliktir ve aynı zaman da bir toplum için gelişmişlik göstergesidir.
Yani artık, kabile, aşiret v.s. değil ortak dili, hikayesi, geleceği olan bir organsınızdır. Organizma
değilsinizdir. İsimsiz millet tartışmasını ateşleyenler doğal olarak semtçiliğin
ötesine geçemedikleri için( Sincan, Karagümrük, Kadımpaşa, Çankaya...)için bir tekamül beklemek yanlış hatta haksızlık olur. Olduğu
O kadar zaten. Diğer yandan belli ki sizin kadar yaratıcı olmasa da yeni bir isim üzerinde çalışıyorlar(?).
Ellerinize sağlık.

Afşar Çelik dedi ki...

Değerli Yazarımız,

Hoş görüyle, empatiyle bakmamızı istediğiniz insanlar bu memlekette MUTLAK MUKTEDİR! Muktedir'e empati yapılmaz.

O insanları sizi UMURSAMIYOR! İçlerinden bin de bir Türk çıkacak diye yaptıklarını genelleştirmekten kaçınamayız. Zaten genelleştirmeyi, iktidarın nimeti olarak görenler onlar.

Evet elitistim, üstünüm, TÜRKÜM! Ve bundan daha üst hiç bir kimlik de tanımıyorum. Türk'ün egemenliğinden şüphe edenlere empati göstermek mecburiyetinde de hissetmiyorum. Çünkü Türk'ü reddetmek zaten ihanetin ve kötülüğün ta kendisi.

Sağlıcakla kalınız.

Derya Talipağaoğlu dedi ki...

Dostum, azıcık ironi yapayım dedim, yine kızdırdım. Sadet kısmında keyifli yazınızı destekler bir şeyler yazmaya çalışmıştım..
Sanırım, yine olmadı! Tabii sizin kadar seçkin bir ironi tarzımız yok, eyvallah..Bu milletin adı Türk Milletidir ve "Tek ayrıcalığımız bu aziz milletin bir mensubu olmaktır." Vesselam..