11 Ağustos 2012 Cumartesi

Etnikçilik Karşısında Düşük Kalorili Dincilik Salatası: MHP


MHP’nin son dönemde akl-ı selim diye nitelendirilen, yere göğe konmayan bir tavrı var: AKP’yi hemen her konuda desteklemek…

“Memleketin şu halinde iktidarı yıpratmamak…” adına sürekli tekrarlanan bu davranışı artık kaygı verici bir hale gelmiş vaziyette…
MHP’nin toplumsal olaylarda tahriklere cevap vermeme gayreti takdir-i şayandır.
Buna karşılık MHP artık  memleketin haline karşı her türlü tepkiyi soğurmak, söndürmek gibi bir  görev yapıyor gibi görünüyor.

“Ben bilmem başkanım bilir” tavrı milliyetçi camiayı bir “MHP genel başkanı sürüsü” haline getirmiş vaziyette. Milliyetçi aydınların bir kısmı, MHP’yi akılla ve vicdanen eleştirmek yerine MHP genel başkanından (liderden) gelen her şeyi takdis etmeyi kendilerine görev biliyor gibi… MHP’nin şu anki hali “Şeyh uçmaz mürit uçurur!”  benzeri…

Bu benzetme aslında epey gerçek…
Çünkü MHP’nin bu iktidar payandası tavrının altındaki güdü, “Türk-İslâm” diye başlayan popülist  sentetik ve köksüz siyasal İslâmcı hurafe…

MHP, seçmeniyle yönetimiyle adeta tekfir edilmekten ve Müslüman oylarını kaybetmekten korkarak ağzını her açtığında, dincilere hoş görünme çabasına girişiyor.
MHP “Türk Müslümanlığının”  şeklini ve yaşanışını anlamak ve savunmak yerine Arap özentilerinin dilini ve tavrını benimsiyor. Dolayısıyla ikinci el bir Arap özentisi hafif dinci parti şekilsizliğine gömülüyor.
MHP artık şu “Kanımız aksa da zafer İslâm’ın!”, sloganik tekbir vs. sloganlarını tamamen terk etmelidir.
MHP’nin lidere tapınıcı tavrının arkasında tamamen  Arap dinciliğinin tarihî/ siyasi motifi vardır. MHP maalesef Türk örfüne dayanan “liyakâtele denetleme” tavrını  ve fikrini terk edip  kerameti kendinden menkul lider  fikrine biat etmiştir. Türk milliyetçileri siyasi hareketin dinci popülizmi ile uyuşturulup aklen ve vicdanen köreltilmiş, kötürüm edilmiştir.
Memleketin alenen bölündüğü şu günlerde mecliste “akl-ı selim” namına bulunmamak ve politikası hiçbir şekilde anlaşılamayan  siyasal dinci bir partiyi desteklemek, milliyetçi akla ve vicdana tamamen aykırıdır. Arap hilekârlığı ve hesapçılığı bir siyasal dinci parti için değer taşıyabilir ama MHP gibi bir parti, hareketlerini entrikaya göre ayarlayamaz, ayarlamamalıdır.
MHP’nin sığ siyasal dinci popülizmi onun vicdanına göre hareket etmesine engel oluyor, bu artık anlaşılmalıdır.
MHP milliyetçi denecek insanların maalesef tek temsilcisi olduğu içindir ki bugün meclistedir ama yaptıklarının milliyetçilikle ilişkisi çok şüphelidir.
Zamanı ve zemini kollayarak nabza göre şerbet vermek işini politika  olarak yürütmek milliyetçiler için aslında züldür ve MHP bundan başka bir şey yapmamaktadır. MHP’nin görevi milletin vicdanına tercüman olmak, millî menfaatlerimiz açısından gerekeni,  pozisyon falan kollamadan olduğu gibi söylemektir.

Artık 1980 öncesinin şanlı mirasının arkasına sığınarak eleştirileri susturmak  kabadayılığı, kimseyi  ilgilendirmiyor, korkutmuyor. MHP’nin ’80 sonrası durumu, kendi başına incelenmeli ve cesaretle eleştirilmelidir. MHP ’80 sonrasında ilkeli ve akılcı tavrını terk edip siyasal dinciliğin  tadını almış, tarikatlerin ve cemaatlerin  güdümüne girmiştir.

MHP’nin dinciliğe yaklaşma çabaları her zaman sonuçsuz kalacaktır ve hatta kendi tabanının siyasal dinciliğe kaymasına da yol açacaktır, açmıştır! MHP şunu anlamalıdır ki insanlar MHP liderinin veya kadrosunun hikmetlerinden dolayı milletini sevip Müslümanca davranmıyor… Kimse kusura bakmasın ama MHP olsa da olmasa da Türk çocukları milletlerini sevip millet bekası için mücadele edecektir. Ve belki  MHP’nin siyasal dinci popülizmiyle uyuşturulmasa, Türk çocuğu çok daha  üretici ve akılcı olabilir…

Memlekette etnik ırkçılık,  alıp başını giderken  her gün he türlü ihanetle ve tehditle  gündemi belirlerken Türk insanının, haftada veya ayda bir  MHP liderinin  ağzından “iktidarı yıpratmayacak, dinci seçmeni küstürmeyecek”  suya sabuna dokunmaktan duyduğu rahatsızlıkla da mazur bir iki lâf işitmesi artık sabrı ve tahammülü zorluyor.

MHP, olayları, ancak kendi aklının hızıyla algılayıp zaman zemin kollamaktan konuşmaya zaman bulamayan, popülist hafif dinci liderinin ve siyasî bilincinin hikmetlerini beklemeye devam ederse; memleketin etnik ırkçılıkça bölünmesine ağzı açık ayran budalası gibi seyirci kalacak… Ondan sonra da zaten milliyetçiliğinin kimseye bir gereği ve faydası kalmayacak…



6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hey, I think уouг blog might
be having browseг cοmpatibility issueѕ.
When I look at your blog site іn Firefox,
іt lοoks fine but when oρening іn Іnternet Εхploreг,
it hаs ѕome overlapping. ӏ juѕt wanted tо gіvе you a
quick heads up! Other then that, excellеnt blog!



my pagе SEOPressor V5

Afşar Çelik dedi ki...

Thank you very much for your kind comment... İ hope you visit more often...

Afşar Çelik dedi ki...

I read something your software... İt looks so interesting about to increase raiting of my blog... it looks that i could work in only wordpress... Thanks for your interesting again. Sincerely yours.

Adsız dedi ki...

Thanks foг shагing yоur thоughts on Wordргesѕ Plugin.
Regarԁs

Loоk into my web page - SEOPressor V5 review
My site > Get SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

Its not my fiгѕt timе to раy а quіck visit this
sitе, і am bгowsing this
wеb sіte dailly and takе faѕtіdіous infoгmаtion from hеrе every day.


Μy weblоg: http://Www.Youtube.com/watch?v=7c29iRk2vPI

Afşar Çelik dedi ki...

Thanks for your visiting ... I apologise for my poor English again.

Do we talk about same web site? :) Do you speak Turkish? Do you like my daily blogs? I think i couldn't understand what do you mean exactly... See you again.