13 Mayıs 2009 Çarşamba

Koruculuk Kalkınca Terör Biter mi?


Sapla samanı karıştırmayı çok seviyoruz galiba?


Mardin'de insanın kanını donduran bir katliam yaşandı ve derhal "Koruculuk kaldırılsın!" denmeye başlandı.




Korucular içinde suç işleyenler var mıdır? Elbette vardır. Kooperatif yöneticileri içinde suç işleyenler var mıdır? Elbette vardır. Ya zabıtalar, doktorlar, seyyar satıcılar arasında?




Koruculuğun kaldırılmasındna yana olan bir yazar " Devletin bir kısım vatandaşını diğer vatandaşları karşısında silahlandırması bir siyasal tercihtir.." mealinde bir şeyler söylüyor.


Yarısı doğru yarısı yanlış...



Devletin bir kısım vatandaşlarını silahlandırdığı doğru ama diğer bir kısım VATANDAŞLARINA karşı değil!



Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı savaş açmış bir örgütün mensupları, bakkallık eden, çiçek satan, doktorlukla iştigal eden insanlar gibi "vatandaş" sayılabilirler mi?


Buradaki, kimse kusura bakmasın, iki yüzlülük, etnik terör örgütü mensuplarını sanki bir futbol takımı taraftar kitlesi veya siyasi parti üyeleri gibi sunmaktır.



Devletin her zaman ulaşamadığı, coğrafi sebeplerden dolayı gidilmesi zor yerleşim yerlerinin, düşmana karşı savunulmasında "yerel" bir çözüm olarak düşünüşmüş, koruculuk anlayabildiğim kadarıyla.




Kaldı ki bölgedeki taraftarlık durumunu devlet yaratmadı, terör örgütü yarattı. "Benden olmayan herkes haindir1" diyerek çoluk çocuk katleden bir örgüte karşı en hızlı şekilde nefs-i müdafaada bulunmak imkânı ellerinden alınırsa, bölge insanının ne hale gelebileceği konusunda acaba hümanist maskeli etnik terör sempatizanlarının herhangi bir fikri var mıdır?

2 yorum:

selcen dedi ki...

Haklısınız Afşar bey,
İki bine yakın şehit vermiş,bir o kadarı da malul olmuş bir camiadan bahsediliyor.Bu insanları sap gibi ortada bırakmaya devletin hakkı yoktur.Kendilerinin de ifade ettiği gibi,devlet desteğini çekerse,terör örgütü bu insanları keklik gibi avlar.Köklerini kurutur.Asıl bölünme o zaman olur işte.Ama sanırım cesaret edemeyecekler.Selamlar.

Afşar Çelik dedi ki...

Korucuların işlediği münferit suçların alternatifi, terör örgütünün insafı olabilir mi?

Tartışmak güzel de saçmalığın veya kanunsuzluğun tartışılması da tuhaf.

Yorumunuza teşekkürler, gene bekleriz.