26 Mayıs 2022 Perşembe

Haydi Matematiğe!

 



Hiç anlayamayacağımı sanırdım.

 

Üstünden zaman geçip de  bazı şeyleri anlamak daha kolay oluyor.  Türevden bahsediyorum. Nesin Matematik Köyü’nün  You Tube videolarından yararlanıyorum.

 

Peki bunlar ne işe yarıyor? Para üstünü hesaplamak için matematik kullanan insanların matematiğin ne işe yarayacağını düşünmeleri de bana tuhaf geliyor.

 

Matematik öğrenimiyle ilgili en önemli sorun, sanırım öğrencilerin edindikleri olumsuz izlenim ve önyargılar. Bu duygular, öğreticilerin kopukluğuyla birleşince matematikle ilgili bir ümitsizlik, bir karamsarlık baş veriyor.

 

Bahsettiğim videolarda, Mustafa Hoca grafik üzerinde başlayan anlatımını tam bir mantık tutarlılığıyla sürdürüp türevi apaçık anlatıyor.

 

Elbette iş türevle bitmiyor. Fakat bir şeyleri anlayabildiğinizi gördüğünüzde matematik, düşünce melekenizi geliştirecek, mantığınızı güçlendirecektir. Bu ne işinize yarayacak? Bu da sebep sonuç ilişkilerini daha aydınlık anlamanızı sağlayacak, içinde yaşadığınız şartların size kendinizi çaresiz hissettirmesinin önüne geçersiniz.

 

Bir yerden başlamak lâzım… Bize çok geç kalmışız gibi gelebilir ama yaşanan tecrübelerin anlayışımızı incelttiğini de fark etmeliyiz.

 

Artık daha çok kaynak varken, öğrenmemek en büyük ömür israfı.

 

Haydi matematiğe!

 

 

Hiç yorum yok: