11 Haziran 2009 Perşembe

Kimin Lûgati?

Emre AKÖZ’ÜN 31 Mayıs 2009 Tarihli yazısında, Radikal Gazetesi’nden iki kişinin yaptığı bir araştırmanın” çarpıcı” sonuçları ortaya konmuş.

Halktan bazıları Doğu PERİNÇEK’i “liberal” sanıyormuşmuş da Tanıl BORA “…şaşkınlığını "Bunlar nasıl kalıplardır Allah aşkına" diye belirttikten sonra, "Güvenilir bir ortak lügatimiz yok" demiş.


Tanıl BORA’ya da kimse sormamış “Hangi ortak lûgattir bu?” diye…
Büyük ihtimalle “güvenilir ortak lûgat” diye bahsettiği Marx’ın saçmalıklarıdır.( Bunu Tanıl BORA’nın mensubiyetine göre tahmin ediyorum ama bununla sınırlı kalmıyor, bugüne kadar onun mesela liberal jargonu kullandığına da şahit olamadım… Aksine bir örnek bulunursa derhal özür dilerim…) Hiç birini tanımlamadan hepsini birbirinin yerine kullanıverdiği hurufat terimleri ile solcularımız yıllarca bu memlekette toplumsal tahlillerin tekelini ellerinde tutmadılar mı? Herhalde sınav kâğıdında “sınıf çatışmasından” bahsetmeyen bir yorum SBF’den mezun olamamıştır, yanılıyor muyum?


Hal böyleyken hâlâ bir safsata yığınından ibaret Marxist kelime dağarcığından “lugat” diye medet ummak artık cidden kabak tadı veriyor. Dediğim gibi; toplumsal tahlillerin otoriteleri sayılan solcu yazar-.çizer takımının kanaati hakkında yanılıyorsam seve seve özür dileyeceğim. Şunu da sormak istiyorum: Bu yoruma önyargılı olduğu iddiasıyla kızanlar, solcu takımının kendi toplumlarına ve muhaliflerine nasıl baktıklarına acaba hiç dikkat ederler mi?

Hiç yorum yok: