7 Kasım 2008 Cuma

Türkmen'lerin Emniyeti

Son günlerde Türkmen Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen vatandaşlarını hedef alan saldırı ve şiddet olaylarına bir açıklama milletvekili Muhmmet Mehdi Bayatlı'dan geldi. Son günlerde Türkmen Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen vatandaşlarını hedef alan saldırı ve şiddet olaylarına bir açıklama milletvekili Muhmmet Mehdi Bayatlı'dan geldi. Son günlerde Türkmen Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen vatandaşlarını hedef alan saldırı ve şiddet olaylarına bir açıklama milletvekili Muhmmet Mehdi Bayatlı'dan geldi. Bir açıklamada bulunan parlamentodaki Türkmen Milletvekili Muhammet Mehdi Bayatlı Tuzhurmatu'daki güvenlik güçlerinin bir takım siyasi partilerinin idolojisi etkisi altında kaldığını ve bu doğrultuda hareket ettiğini ifade etti.Başkent Bağdat'ta Türkmeneli televizyonuna bir açıklamada bulunan Türkmen milletvekili Muhemmet Mehdi Bayatlı,Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen vatandaşlarına yönelik tehdit ve şiddet olaylarının nedenlerinde güvenlik güçlerinin yanlı olmalarından kaynaklarındığını ifade etti.Bayatlı ayrıca,konuya ilişkin önümüzdeki günlerde başbakan Maliki ve İçişleri bakanı Cevat Polani ile görüşeceğini ve olayı onlarala paylaşacağını ifade etti.İki önemli isimle yapacağı görüşmede ilçedeki Türkmen vatandaşlarının güven içinde olmadıklarını ifade eden Baytalı Tuzhurmatu ilçesi güvenlik güçlerinin pasif olduğunu ileteceğini sözlerine ekledi


kerkükNET'ten...


Nüfusları ihmal edilemeyecek kadar çok olan Türkmen'lerin Irak'ta maruz kaldıkları şiddet neyazık ki Türk hümanistlerinde herhangi bir yankı bulmuyor.


Kuzey Irak ve Güneydoğu Anadolu'yu coğrafi olarak bütün görmek "hümanistlerce" desteklenen etnik ayrılıkçlığın imtiyazı değil. O bölgede Türkmen'ler Türk tarihinin bir nişan taşı olarak bulunmakta.


Kuzey Irak, Güneydoğu coğrafi bütünlüğünü Tükiye'yi bölmek için sürekli kullananlar, " güney'de" kimin kime zulmettiğini açıklamalıdır.


Irak Türk'leri sadece Türk oldukları için feodal kabileciliğin nefretini üzerlerine çekmektedirler. 1989'da kendileriyle birlikte koruyup kolladıkları ve Saddam'ın zulmünden esirgeyip de Türkiye'ye getrdikleri komşularının bugünkü tavırları sanıyorum IrakTürk'lerinde çok derin yaralar açmıştır.


Hiç yorum yok: