24 Haziran 2019 Pazartesi

Ekmeğimize Bakalım


Bu bir esnaf ağlaklığı veya cehaletidir.

Bu bir aptal yakarışıdır.

Çünkü ekmeğin nasıl üretildiğini bilmemektir.

Çünkü “ekmeğine bakan” adam, üzerinde ekmeğin üretildiği toprağı arsadan başka bir şey olarak görmeyen bencil ve sömürücü adamdır.

Ekmeğine bakan adam, başka hiçbir şeye bakmayan adamdır. Ekmeğine bakmakla yetinen adam, herhangi biri tarafından bir besi hayvanı  olarak beslenip kesilmeye razı olan eksik insan demektir.

“Ekemeğine bakmak” vatanı namusu PKKlı piçlerce çiğnenirken  emniyetimiz şeriat sürüleriyle tehdit edilirken önüne konan ekmekten başkasını görmek istememek…

Bu tabiri son birkaç yıldır daha sık işitir oldum. “Ekmeğine bakan” taşralı, kurnaz ve sömürücü  esnafın üretimin hiçbir aşamasına dahil olmaksızın, ticaret kolaycılığıyla  zengin olması, milletin çocuklarını da zehirleyen bir büyü haline geldi.

Verdiği oyla memleketin başına PKK’nın musallat edilip edilmediğinden bile haberi olmayan milyonlar, ekmek üretenlerin namuslarını kirlettiklerine aldırmaksızın, parasını vererek ekmek alabileceklerini sanan bir asalak kitle olarak bugün kaderimize hükmediyor.

“Ekmeğine bakmak”, sorumsuz  ve fakat sonuna kadar   yetkili bir seçmen sürüsü olarak kendi küçük krallığında üreten herkesi aşağılayarak köleleştirmek isteyenlerin temel güdüsü.

Ve bu yüzden “milleti  efendisi” sayılan köylü ekmek üretmek için her gün daha pahalı mazot alırken , oylarıyla lüks yatların mazotlarını neredeyse bedava kılan sayısız seçmen, “ekmeğine bakarak”  barışı ve adaleti elde edebileceğini sanıyor.

Hiç yorum yok: