13 Şubat 2012 Pazartesi

Halimiz Ahvalimiz Ah Bu Halimiz

Memleketin ahvaline dair yazmanın artık bir manası var mı? Memleketin bir ahvali var mı artık? Yazsak “İşine bak!” denecek değil mi?

İyi de işimiz bizden ayrı bir şey mi? Yani  metroda giderken, karşınızda  bıyığıyla, paçasıyla kendini belli eden biri, gözünüze sokar gibi  tuhaf kitaplar okuyacak ve işinize bakacaksınız, meselâ… “Ne var bunda?” denebilir… Eskiden ben öyle derdim meselâ…  Mesele şu ki artık siz “tuhaf” ve “anormal” hale gelmeye başlıyorsunuz…

Ne zaman başını örtüverdiğini anlayamadığınız bir kız,  hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor , alımlı çalımlı makyaj yapıyor,  daracık kotlar giyiyor, göz alıcı türbanlar takıyor, yanından “Güzelliğe” bak  maşallah!” demeden geçemiyorsunuz ama, aslında benzemeye çalıştığı insanlarla aynı şeyi yaşayıp yaşamadığından  bile emin değil… Quick Silver mont giyip elde anlamsız küçük kitaplar taşıyıp herkese göstermek neyin nesidir?

Bu kadar mı önemlidir bir sürüye uymak? Türkiye bir sürüler alanı haline mi geldi? Türkiye artık güçlü sürülerin zayıf sürüleri kovduğu bir mera veya av sahası mı?

“İşine bak!” diyeceksiniz de… Olanı biteni anlamaya çalışmak bile artık anormal ve hatta suç haline gelmişse  işine bakmak ne anlama gelir ki? Diyorsanız ki “ Düşünmek sana mı kaldı?” bari siz düşünün de ona göre yaşayalım… Ama siz de düşünmek istemiyorsunuz ki?. Büyükleriniz ağabeyleriniz düşünüyor mu bari sizin yerinize? Düşünmüyorlar mı? İyi de insan düşünmeden yaşayamaz ki… Bizim öğrendiğimiz “insan” tarifinde bu vardı… Yoksa Türkiye olarak toptan insanlıktan çıktık da benim  mi haberim olmadı?

Hiç yorum yok: