15 Kasım 2019 Cuma

Bu Blogu N’eylemeli?


political blog ile ilgili görsel sonucuNe zamandır günlük/blog yazmadım. Bunun  en büyük sebebi, tembelliğim. Bir sebep var ki o da okurlarımın tembelliği. Artık hiç kimse neredeyse hiçbir şey okumadığı için günlük yazmak da zaman içinde anlamını kaybediyor.

Batı dünyasında blog çok önemli bir iletişim aracı. “Endüstriyel iletişimin” bir alternatifi olarak çok güçlü kişisel çıkışların ifade edilebildiği, gerçekten ö

Gelin görün ki ülkemizde “iletişim”  güçlünün, yarattığı fiili durumu zayıfa tebliğ etmesinden ibaret olduğu için blog yazmak, boşa konuşmak gibi algılanıyor.

Sanalağ iletişiminin geldiği son nokta da video oynatma motorlarında, oynanmış video oyunu videolarını seyretmekten ibaret. Düşünmek artık sanalağ kullanıcılılarının çoğu için yorucu bir eylem. Dolayısıyla bir de ayrıca zahmet gerektiren okuma işi, hiç  kimsenin ilgisini çekmiyor.

Şimdi sormak istiyorum: Okunmağa değer şeyler sadece akademik yayınlar mıdır? Okur yazarlar, bütün zamanlarını akademik yayınlara  harcadıkları için mi başka bir şey okumağa zamanlar kalmamaktadır?

Daha ne diyeyim bilmiyorum. Blogu toptan silsem mi acaba?

2 yorum:

Derya Yeliz ULUTAŞ dedi ki...

Bu blog silinir mi Afşar Abi, aman dur :) Evet açıkçası okur olarak bizler tembeliz. Gerekliliği tartışılması gereken bir koşturma içindeyiz, bu koşturmadan arta kalan zamanlarda da insanın boş boş televizyona bakası geliyor açıkçası. Dingin bir hayat, bir kahve, bir kitap ne kadar da güzel olurdu halbuki...

Afşar Çelik dedi ki...

O hayatın bir parçası haline gelmek güzel olurdu. Yaşa var ol, Yelizciğim, her zaman bekliyorum. Teşekkürler.